Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
předevčírem

Domácí pečenáče

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Vladimír Špringl, foto: autor                             

Budeme potřebovat:

  • 2-3 kg rybího masa
  • Hladká mouka
  • Kmín
  • Sladká a pálivá paprika
  • 20 kuliček černého pepře
  • 1-2 kg cibule
  • 10 kuliček nového koření
  • 5 bobkových listů
  • 8% ocet
  • 0,5 litru bílého vína

Postup:
Kousky masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme je v hladké mouce, do které jsme předtím přidali drcený kmín, sladkou i pálivou papriku. Pak je v rychlosti osmažíme.

Na nálev potřebujeme zhruba 1,25 l vody, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Vše svaříme. Když nálev z plotny či ohně odstavíme, přidáme do něj asi 0,7 l octa a bílé víno. Nálev je možno i přisladit. Pak ho necháme vychladnout.

Do sklenice pak poskládáme osmažené kousky ryb střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka. Vše zalijeme připraveným nálevem a necháme v chladu tři dny uležet.

Dobrou chuť!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled