Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
předevčírem

Istrijská rybí polévka (riblja juha)

strunc 0 hodnocení
Recepty

Potřebujeme:

  • hlavu, ocas a odřezky z kapra
  • asi 1,5 l vody
  • mrkev
  • petržel
  • kousek celeru
  • asi 150 g oloupaných brambor
  • 100 g vařené rýže
  • 2 dl bílého vína
  • celerovou nať
  • cibuli
  • dva stroužky česneku
  • lžíci citronové šťávy
  • lžíci olivového oleje
  • celý pepř
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželku

Příprava:

Do hrnce s vodou vložíme oloupanou kořenovou zeleninu, brambory, cibuli, česnek, celerovou nať a celý pepř. Osolíme a dáme vařit zhruba na 15 minut.

Když jsou brambory napůl uvařené, přidáme hlavu, ocas a odřezky z kapra a vaříme do doby, než brambory a rybí maso změknou. Vývar scedíme, zeleninu a brambory dáme stranou, rybí maso obereme a také odložíme stranou.

Do vývaru přidáme zpět nakrájenou zeleninu, brambory, rybí maso, uvařenou rýži, ochutíme bílým vínem, citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme a opepříme a vše ještě asi pět minut povaříme. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou, podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled