Fotografie
Josef dal lajk úlovku od Marek...
před 2 hod
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Bohumil...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Lukáš...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera

Kapr s lilkem, rajčaty a žampiony

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Vladimír Urban, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Porce kapra
  • Odpovídající množství špeku
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Rajčata
  • Žampiony

Příprava:

Na silnější plátky nakrájíme kousky špeku, vložíme je na pánev a lehce z nich necháme pustit tuk. Pak přidáme okořeněné porce kapra a smažíme jako obvykle.

Na kostičkách špeku osmahneme i na plátky nakrájené žampiony, k nimž přidáme kmín. Houby pravidelně promícháváme!

Lilek, který před přípravou osolíme a posléze z něj vymačkáme vodu, zprudka osmahneme na grilu či na pánvi a pak na něj uložíme ve vodě uvařené a oloupané rajče (lze použít i konzervovaná rajčata do italské kuchyně).

Přidáme smažené, mírně polosyrové žampiony a přílohu máme komplet. Je to dobré, jednoduché, rychlé a vcelku zdravé jídlo, v němž trošičku „zlobí“ jen ten špek. Ale bez něj by to prostě nebylo ono!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled