Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Kapří polévka s houbami

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Mika, foto: Ondřej Cupal a pixabay.com

Potřebujeme:

  • 250 g kapřího masa
  • 120 g másla
  • Jednu cibuli
  • 200 g čerstvých hub (lepší jsou světlé druhy)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Kmín
  • Zelenou petrželku
  • 40 g hladké mouky
  • Přes litr vody
  • 2 dl sladké smetany
  • 2 dl bílého vína
  • Pažitku

Příprava:

Rybí maso osolíme a opečeme ho na másle. Pak ho vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku.

Přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a vše asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a sladkou smetanou, dobře rozšleháme a zhruba 10 minut povaříme.

Nakonec do polévky přidáme opečené nakrájené kapří maso, 2 dl bílého vína a podle chuti přikořeníme. Polévku necháme přejít varem a podáváme. Jednotlivé porce zdobíme jemně rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled