Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
včera

Kapří polévka s houbami

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Mika, foto: Ondřej Cupal a pixabay.com

Potřebujeme:

  • 250 g kapřího masa
  • 120 g másla
  • Jednu cibuli
  • 200 g čerstvých hub (lepší jsou světlé druhy)
  • Sůl
  • Mletý pepř
  • Kmín
  • Zelenou petrželku
  • 40 g hladké mouky
  • Přes litr vody
  • 2 dl sladké smetany
  • 2 dl bílého vína
  • Pažitku

Příprava:

Rybí maso osolíme a opečeme ho na másle. Pak ho vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku.

Přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a vše asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a sladkou smetanou, dobře rozšleháme a zhruba 10 minut povaříme.

Nakonec do polévky přidáme opečené nakrájené kapří maso, 2 dl bílého vína a podle chuti přikořeníme. Polévku necháme přejít varem a podáváme. Jednotlivé porce zdobíme jemně rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled