Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 6 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 6 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Kapří poradna: Proč nekoupit úplně nejlevnější hotovku a neobalit ji v těstě 3XL?

strunc 25. srpna 2020 0 komentářů

Poznávání

Obalovací těsta. Jaký je rozdíl mezi obalovacím a klasickým boilie mixem? Musí být obalovací těsto lépe navoněné? Jestliže ne, proč rovnou neobalit boilie mixem? A jak to vlastně funguje? Proč kupovat třeba 3XL a ještě ho obalovat v těstě 3XL? Proč nekoupit úplně nejlevnější hotovku a neobalit ji v těstě 3XL? Je možné, aby vůně z boilie prošla skrze těsto a ryby to poznaly?

Odpovídá: Karel Nikl, foto: autor

Podobnou otázku poslední dobou dostávám častěji. Boilie těsta vycházejí z příslušných mixů, ale pro svůj účel jsou přesně vyladěna tak, aby byla maximálně efektivní. Přestože koupíte nejlepší boilie, stále je to jen uvařená kulička těsta, která se nerozpouští a nenechává kolem nástrahy silnou pachovou stopu.

REKLAMA

Naopak těsto se na kuličce boilie pomalu rozpouští a uvolňuje tak do okolí drobné částečky spolu se silným potravním signálem, který dokáže rychleji vydráždit k záběru i kapra, který o zbytek krmení nejeví nejmenší zájem.

Těsto na kuličce boilie nevydrží věčně. Pokud by na ní vydrželo, nebylo by to k ničemu. Podle teploty vody, proudění nebo činnosti bílé ryby vydrží těsto obalené kolem kuličky určitý čas, ale postupně se rozpustí a na dně tak zůstane námi prezentovaná nástraha spolu s atraktivními částicemi těsta.

REKLAMA

Kvalitní obalovací těsta jsou efektivnější než některé dipy.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled