Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Kapří poradna: Proč nekoupit úplně nejlevnější hotovku a neobalit ji v těstě 3XL?

strunc 25. srpna 2020 0 komentářů

Poznávání

Obalovací těsta. Jaký je rozdíl mezi obalovacím a klasickým boilie mixem? Musí být obalovací těsto lépe navoněné? Jestliže ne, proč rovnou neobalit boilie mixem? A jak to vlastně funguje? Proč kupovat třeba 3XL a ještě ho obalovat v těstě 3XL? Proč nekoupit úplně nejlevnější hotovku a neobalit ji v těstě 3XL? Je možné, aby vůně z boilie prošla skrze těsto a ryby to poznaly?

Odpovídá: Karel Nikl, foto: autor

Podobnou otázku poslední dobou dostávám častěji. Boilie těsta vycházejí z příslušných mixů, ale pro svůj účel jsou přesně vyladěna tak, aby byla maximálně efektivní. Přestože koupíte nejlepší boilie, stále je to jen uvařená kulička těsta, která se nerozpouští a nenechává kolem nástrahy silnou pachovou stopu.

REKLAMA

Naopak těsto se na kuličce boilie pomalu rozpouští a uvolňuje tak do okolí drobné částečky spolu se silným potravním signálem, který dokáže rychleji vydráždit k záběru i kapra, který o zbytek krmení nejeví nejmenší zájem.

Těsto na kuličce boilie nevydrží věčně. Pokud by na ní vydrželo, nebylo by to k ničemu. Podle teploty vody, proudění nebo činnosti bílé ryby vydrží těsto obalené kolem kuličky určitý čas, ale postupně se rozpustí a na dně tak zůstane námi prezentovaná nástraha spolu s atraktivními částicemi těsta.

REKLAMA

Kvalitní obalovací těsta jsou efektivnější než některé dipy.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled