Fotografie
Jiří přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Poznejte ho a u...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Nevšední gumové...
včera

Pstruzi ve víně vaření

Marek iRybářství 0 hodnocení
pstruh Recepty

Recept ze staré kuchařky z druhé poloviny 19. století (psané ještě kurentem). Jako příloha jsou skvělé brambory pečené v troubě.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 pstruzi
  • 300 g cibule
  • 0,5 l bílého vína
  • máslo
  • bobkový list
  • sůl
  • petrželka
2
90 minut

Postup

1

(původní text z roku 1864): Když chceš pstruha zabít, uhoď jej do hlavy a do ocasu, potom je vykuchej, vyper, nasol a nech je tak hodinu ležet. Poklaď dno rendlíku nakrájenou cibulí, pak na ně vlož ty připravené pstruhy, polej pořádnou sklenicí bílého vína, přidej několik bobkových listů a nech je čtvrt hodiny vařit. Potom je vyndej na talíře, polej omáčkou, posyp cibulí, petrželkou, přidej máslo a rychle nes je na stůl…

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled