Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Rybí závitky na šalvěji

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, popřípadě i z masa tresky, mořské štiky, prostě podle toho, co kdo má rád.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g malých filetů rybího masa
  • 50 g slaniny
  • červenou cibuli
  • asi 100 g žampionů
  • mrkev
  • 1 l bílého vína
  • šalvěj
  • sůl
  • citronovou šťávu
  • máslo

Příprava:

Filetky z kapra (atd.) osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hustě posypeme sušenou šalvějí a doprostřed dáme špalíček slaniny. Maso zabalíme a spíchneme párátkem tak, že ho propíchneme i přes špalík slaniny, závitky tak lépe drží pohromadě. Narovnáme je do zapékací misky, znovu je posypeme šalvějí a okolo rozložíme nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony. Pak poklademe lupínky másla a dobrotu dáme péct do vyhřáté trouby. Po deseti minutách pečení vše zalijeme bílým vínem a pečeme ještě dalších minut. Rybí závitky podáváme s vařenými brambory, ale možností je daleko více.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled