Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 8 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Staročeská kapř...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Učíme se v Třeb...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pstruh na grilu...
včera

Salát z karasů s Kunovjankou

strunc 1 hodnocení
Recepty

Karas má chuťově dobré maso, vhodné jsou ryby delší než 30 cm. Filety se musí ale na několik dnů naložit. Podobně lze připravit salát z větších cejnů.

Potřebujeme:

  • 700 g filetů z karasů
  • 300 g Kunovjanky
  • 100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
  • dvě cibule
  • 200 g majonézy
  • sůl
  • pepř
  • sůl
  • ocet

Příprava:

Vykuchané ryby zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně je rozřízneme a nakrájíme na 2cm proužky, které opláchneme a osušíme.

Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme je solí, aby bylo maso zakryto. A uložíme je na čtyřiadvacet hodin do lednice. Pak je opláchneme a zalijeme čistým octem – maso musí být opět ponořeno.

Marinujeme je tři dny. Maso poté vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme dlouhé žeberní kosti s kouskem páteře a nakrájíme na kostičky.  Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku a cibuli nakrájíme na kostičky.

Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme pepřem, solí a necháme rozležet. Podáváme s pečivem a pivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Salat

    Vypadá to dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled