Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 9 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 14 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
předevčírem

Salát z karasů s Kunovjankou

strunc 1 hodnocení
Recepty

Karas má chuťově dobré maso, vhodné jsou ryby delší než 30 cm. Filety se musí ale na několik dnů naložit. Podobně lze připravit salát z větších cejnů.

Potřebujeme:

  • 700 g filetů z karasů
  • 300 g Kunovjanky
  • 100 g zeleného hrášku (sterilovaný, mražený)
  • dvě cibule
  • 200 g majonézy
  • sůl
  • pepř
  • sůl
  • ocet

Příprava:

Vykuchané ryby zbavíme hlav, ocasů, ploutví a podélně je rozřízneme a nakrájíme na 2cm proužky, které opláchneme a osušíme.

Pruhy masa narovnáme do misky a zasypeme je solí, aby bylo maso zakryto. A uložíme je na čtyřiadvacet hodin do lednice. Pak je opláchneme a zalijeme čistým octem – maso musí být opět ponořeno.

Marinujeme je tři dny. Maso poté vyjmeme z octa, propláchneme, stáhneme kůže, odstraníme dlouhé žeberní kosti s kouskem páteře a nakrájíme na kostičky.  Kunovjanku slijeme z nálevu, necháme okapat v sítku a cibuli nakrájíme na kostičky.

Rybí maso promícháme s Kunovjankou, cibulí, přidáme hrášek, majonézu, ochutíme pepřem, solí a necháme rozležet. Podáváme s pečivem a pivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Salat

    Vypadá to dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled