Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
před 9 hod
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
před 14 hod
Fotografie
Radek okomentoval Zahájení pstruh...
před 21 hod
Fotografie
Radek okomentoval Kdy a kde je te...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Tření ryb...
předevčírem

Sumec pečený na houbách

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

V neposlední řadě všeobecné mínění ovlivňuje i názor, který říká, že maso sumce je tučné a méně kvalitní. Ano, větší sumci se hodí spíše na uzení, ale ryby v délce do jednoho metru vám coby strávníkům udělají radost.

Pro kvalitní pečení je nezbytností dobře vybavená trouba. Srovnání těch nejlepších trub najdete například na portále Arecenze.cz.

Potřebujeme:

  • sumce
  • rybí koření
  • hladkou mouku
  • slaninu
  • cibuli
  • houby
  • kořenící směs vegeta

Postup:

Porci sumce osušíme, osolíme, okořeníme zeleným rybím kořením (běžně dostupné) a obalíme v hladké mouce.

Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Potom z obou stran porci sumce opečeme, přidáme směs hub, nejlépe čerstvých, lze použít i konzervované.

Vše zastříkneme rybím vývarem, v nouzi i vodou, avšak pak přidáme opatrně polévkovou kořenící směs typu vegeta. Pod pokličkou necháme maso zvolna dusit, až je měkké a v pánvi zůstane zredukovaná houbová směs.

Podáváme s brambory, chlebem nebo jinými oblíbenými přílohami.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled