Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Tření ryb...
předevčírem
Fotografie
Soňa okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Soňa založil otázku Úlovky 2024...
předevčírem

Zapečený kapr se žampiony

strunc 0 hodnocení
Recepty

Pokud vás už nebaví klasické recepty, určitě se nebojte vyzkoušet tento. Oblíbí si ho i lidé, kteří kapra příliš často nejedí! Pokud jste i vášnivými houbaři, můžete žampiony vyměnit za hříbky.

Potřebujeme:

  • 1000 g naporcovaného kapra
  • 200 g žampionů
  • dvě červené cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • hladkou mouku
  • červená papriku
  • sůl
  • kmín
  • olej

Příprava:

Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou a z obou stran je opečeme na oleji do zlatova. Pak maso vložíme do pekáče nebo zapékací mísy, posypeme červenou paprikou, kolečky cibule, plátky žampionů, podlijeme trochou rybího vývaru a vložíme do vyhřáté trouby.

Smetanu rozmícháme s  hladkou moukou, rybu směsí polijeme a necháme 15 minut v troubě zapéct. Na talíři porce kapra přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled