Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 23 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
včera
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Zapečený kapr se žampiony

strunc 0 hodnocení
Recepty

Pokud vás už nebaví klasické recepty, určitě se nebojte vyzkoušet tento. Oblíbí si ho i lidé, kteří kapra příliš často nejedí! Pokud jste i vášnivými houbaři, můžete žampiony vyměnit za hříbky.

Potřebujeme:

  • 1000 g naporcovaného kapra
  • 200 g žampionů
  • dvě červené cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • hladkou mouku
  • červená papriku
  • sůl
  • kmín
  • olej

Příprava:

Porce kapra osolíme, poprášíme hladkou moukou a z obou stran je opečeme na oleji do zlatova. Pak maso vložíme do pekáče nebo zapékací mísy, posypeme červenou paprikou, kolečky cibule, plátky žampionů, podlijeme trochou rybího vývaru a vložíme do vyhřáté trouby.

Smetanu rozmícháme s  hladkou moukou, rybu směsí polijeme a necháme 15 minut v troubě zapéct. Na talíři porce kapra přelijeme omáčkou, ozdobíme petrželkou a dobrotu podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled