Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Kapr v kysaném zelí

strunc 0 hodnocení
Recepty

Kapr trochu jinak. Tento recept zvládne i začínající kuchař. Zelí z ryby vytáhne nepříjemné pachy, takto upraveného kapra jedí často i lidé, kteří tvrdí, že ryby nejedí.

Potřebujeme:

  • Čtyři podkovy kapra
  • 200 g kysaného zelí
  • 2 dl sladké smetany
  • cibuli
  • hladkou mouku
  • mletou červenou papriku
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • cukr
  • olej

Příprava:

Porce ryby osolíme, ze všech stran obalíme v hladké mouce, promíchané s červenou paprikou.

Podkovy poté opečeme z obou stran do zlatova a odložíme stranou. Ve šťávě po pečení zpěníme cibuli, přidáme kysané zelí, ochutíme cukrem, kmínem a vše dusíme do měkka.

Opečeného kapra narovnáme do zapékací misky, poklademe dušeným zelím, přelijeme smetanou a necháme asi deset minut zapéct. Podáváme s bramborovou kaší, nebo vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled