Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 9 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Staročeská kapř...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Učíme se v Třeb...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pstruh na grilu...
včera

Asijské rybí závitky

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Zhruba 500 g filetů z tresky
  • 250 g vařené rýže
  • Červenou papriku
  • Pórek
  • 16 listů rýžového papíru
  • Dvě lžíce rybí omáčky
  • Lžíci strouhaného zázvoru
  • Lžíci nasekané petrželky nebo koriandru
  • Mořskou sůl
  • Chilli
  • Dvě hvězdičky badyánu
  • Olej
Na omáčku:
  • Dvě lžíce vody
  • Dvě lžíce sójové omáčky
  • Lžíci oleje
  • Dva stroužky česneku
  • Lžíci nasekané petrželky.

Příprava:

Do většího hrnce nalijeme 2 cm vody, přidáme do ní badyán a půl lžíce nastrouhaného zázvoru. Do hrnce vložíme pařák a na něj položíme rybí filety kůží dolů a osolíme je mořskou solí.

Hrnec přiklopíme pokličkou a vše vaříme v páře na mírném plamenu asi deset minut. Hotovou rybu necháme vychladnout, odstraníme kůži a maso rozebereme na lupínky, popřípadě odstraníme kůstky a maso odložíme stranou.

V pánvi na oleji podusíme na kolečka nakrájený pórek, proužky papriky a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme uvařenou rýži, přidáme podušenou zeleninu, rybí maso a nasekanou petrželku.

Směs promícháme, ochutíme rybí omáčkou, chilli, zázvorem a solí. Rýžový papír položíme na mokrou utěrku. Když zvláční, do středu navršíme směs, okraje papíru přehneme a vytvoříme obdélníkové balíčky.

Na plech položíme pečící papír, balíčky na plech naskládáme přehnutými okraji dolů. Potřeme je olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 – 12 minut do doby, než papír začne na povrchu zlátnout.

Upečené závitky na talíři přelijte omáčkou, kterou připravíme z uvedených surovin. Vidličkou rozmícháme vodu se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, olejem a přidáme i nadrobno nasekaný česnek a petrželku. 

Závitky je možno též opéct ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. K závitkům se podává kimchi – po našem kvašená zelenina. Uvedená dávka stačí na šestnáct závitků, které bohatě zasytí čtyři velmi hladové strávníky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Asijští kuchaři umí úplně divy s jídlem

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled