Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 20 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Lov udicí je dovolen jen na území obce, potvrdilo Ministerstvo vnitra. Smí se ale chytat až do desíti

Marek iRybářství 2. března 2021 5 komentářů

Rybařit smíme pouze na území obce. Foto: Zdeněk Drahokoupil

ČRS a MRS

Ministerstvo vnitra právě vydalo informaci, ve které potvrzuje, že je lov ryb na udici povolen pouze v rámci území obce, ve které má rybář bydliště. Zároveň je ale rybaření vyňato ze zákazu nočního volného pohybu osob.

text: Marek Kožušník

Výkon rybářského práva je tedy možný i v době mezi 21:00 a 4:59 (denní doba lovu je v březnu 5:00 – 22:00). Zároveň není omezen výkon funkce rybářské stráže. Povoleny jsou i činnosti v rybářském revíru, které nelze odložit, například zarybňování.

REKLAMA

Při provádění výlovů rybníků v zastavěném území obce nemusí osoby provádějící výlov používat v rybníku ochranných prostředků dýchacích cest, musí ale udržovat minimální rozestupy.

„Jelikož lze rybářství vykonávat i jako vyloženě hobby činnost, je třeba toto odlišovat – například porybný či správce rybářství či povodí takto svou činnost vykonávat jako povolání mohou a mohou za ní i cestovat mezi okresy, pokud doloží účel cesty,“ potvrzuje pro iRybářství.cz mluvčí Ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová.

REKLAMA

Situaci stále sledujeme a v případě jakýchkoliv změn budeme ihned informovat. Ministerstvo opět prosí o důsledné dodržování všech platných vládních opatření.

Ministerstvo vnitra tak navázalo na včerejší apel Ministerstva zemědělství, které vyzývalo rybáře a myslivce, aby raději v následujících týdnech svou činnost omezili pouze na to nejnutnější.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (5)

  1. Přemýšleli jste také nad tím že některé obce vůbec takovou možnost nemají že tam ten rybník vůbec není.??? Jsem z Rudné u Prahy Chtěl bych jít chytat abych se z toho nezbláznil a není kam,.. můžete mi poradit.? děkuji

    1. To samé , nejbližší má 3km okolo autem projedu ale chytat nesmím i kdyby bylo odemne místo na 10m

    2. Jsem vášnivé rybář, ale nemám tu ani jeden rybník v katastru. A přitom mám 3 rybníky do pěti km
      Tohle je blbost sakra

    3. Jseš z rudné jdi na Berounku a kašli na to.zaplacené to máš tak to neřeš.u vody pod vrbu a tam tě nikdo otravovat nebude.oni taky jezdí na krétu,choděj na fotbal atd.vlastní zkušenost!

  2. Nějak to moc nechápu,, nakupovat Mohu V rámci okresu,, to mohu jet, z Rudné až do Dobřichovic do Penny do Davle nebo na Slapy,, a tam se pohybovat mezi desítkami, lidi v uzavřeném prostoru a sednout si tady 7 km k rybníku když jsem dal 3000 za povolenku, akde budu sedět sám nebo s opravdu velkými rozestupy, ještě kde je to, ještě ke všemu pořádně větrané,, to nemohu?

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled