Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 17 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 19 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 20 hod
Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem

Šonovo rybaření s bambusem

Ondřej Cupal 5. srpna 2021 0 komentářů
pstruh duhový

foto: Šon Chung

Šupiny

V Čechách už rybařím nějaký ten pátek. A neustále se vyvíjejí nová lákadla ze světa rybaření. Novinky chodí na trh tak rychle, že už ztrácím přehled. Nicméně občas mě něco nového zaujme a udělám si radost.

text: Šon Chung

Proto se mi doma povalují nejen plavačkové děličky, ale i třeba kompletní vybavení na vábení sumců včetně člunu s echolotem.

REKLAMA

Ovšem jak je zvykem u nás v Asii, nesmí se zapomínat na své kořeny. Před desítkami let by se mému dědovi nemohlo ani zdát o takovém vybavení. A já, když jsem začínal rybařit ve Vietnamu, jsem měl jen kousek bambusu, vlasec se kupoval na trhu po metrech a háčky byly jen kusovky. Splávky ani moc nebyly, protože se používala brka z peří.

foto: Šon Chung

V Čechách není bambus úplně běžný, ale dostali jsme od známých nějaký zimuvzdorný druh, a tak ho pěstujeme na okrasu. Nedávno ho tatínek ostříhal, a tak se mi dostal do ruky krásný tenoučký a rovný kus. Párkrát jsem s ním naprázdno zamával. A nápad byl na světě! Zkusím s ním jít na ryby tady v Čechách! To bude velká legrace.

REKLAMA

Ořezal jsem malé postranní větvičky, lehce narovnal. Ani jsem ho nenatíral a nechal ho v surové podobě. Měřil něco přes 2 metry. Odmotal jsem si kus vlasce, menší spláveček. A háček, ten najdu kdekoliv doma v koberci.

Nedávno byly u nás v jižních Čechách celkem deště, a tak se Nežárka zakalila do barev Mekongu. Žížaly byly dostupné, stejně jako ve Vietnamu, když jsem podkopával banánovníky. Pocítil jsem lehký stesk po domovině. A tak jsem ještě víc chvátal, abych už byl u řeky.

Více už nebudu prozrazovat a pusťte si krátké video s překvapivým úlovkem na mimopstruhovém revíru.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled