Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 18 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 18 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 4 dny

Kapr na pórku

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Jednoduchá a velice chutná úprava kapra, kterou zvládne i začátečník.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • čtyři podkovy z kapra
  • pórek
  • citronovou šťávu
  • hladkou mouku
  • máslo
  • drcený kmín
  • sůl

Příprava:

Podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Pak je trochu osušíme, osolíme, potřeme drceným kmínem A obalíme v hladké mouce. Opečeme je do zlatova z jedné strany, pak je na pánvi otočíme a maso posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Pánev přiklopíme poklicí a dobrotu podusíme, než změkne pórek.

Podkovy na talíři pak přelijeme rozpuštěným máslem, podušeným pórkem a podáváme s vařenými brambory, které rovněž omastíme máslem a posypeme pórkem. Kdo chce něco trochu více vánočního, nechť jako přílohu zvolí tradiční bramborový salát.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled