Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 31 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 31 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Sumec na rajčatech

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec recept Recepty

Můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. Osvědčili se především sumec a kapr, z mořských ryb především treska.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600–750 g filetů z ryb
  • 250 g čerstvých rajčat
  • cibuli
  • nejméně čtyři stroužky česneku
  • 1 dl červeného vína
  • hladkou mouku
  • červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava:

Porce rybího masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme na rozpáleném oleji do zlatova – samozřejmě z obou stran. Pokud jste je nezbavili kůže, začněte opékat stranu s ní. Opečené filety rybího masa pak dáme stranou na teplé místo, kupříkladu do mírně zahřáté trouby.

Na oleji po opékání zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, vše zalijeme vínem, ochutíme červenou paprikou, solí, pepřem a dusíme pod pokličkou do měkka. Pak sundáme pokličku a část tekutiny necháme vysmahnout, aby směs zhoustla. Porce ryby pak narovnáme na talíře a touto omáčkou je přelijeme. Jako příloha se hodí brambory, ale i rýže.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled