Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 19 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Sumec na rajčatech

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec recept Recepty

Můžeme použít sladkovodní i mořské ryby. Osvědčili se především sumec a kapr, z mořských ryb především treska.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600–750 g filetů z ryb
  • 250 g čerstvých rajčat
  • cibuli
  • nejméně čtyři stroužky česneku
  • 1 dl červeného vína
  • hladkou mouku
  • červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava:

Porce rybího masa osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme na rozpáleném oleji do zlatova – samozřejmě z obou stran. Pokud jste je nezbavili kůže, začněte opékat stranu s ní. Opečené filety rybího masa pak dáme stranou na teplé místo, kupříkladu do mírně zahřáté trouby.

Na oleji po opékání zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme nakrájená spařená a oloupaná rajčata, vše zalijeme vínem, ochutíme červenou paprikou, solí, pepřem a dusíme pod pokličkou do měkka. Pak sundáme pokličku a část tekutiny necháme vysmahnout, aby směs zhoustla. Porce ryby pak narovnáme na talíře a touto omáčkou je přelijeme. Jako příloha se hodí brambory, ale i rýže.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled