Fotografie
Jan dal lajk úlovku od Tomáš...
před 7 dny
Fotografie
Luboš dal lajk úlovku od vlachzdenek@sez...
před 9 dny
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 13 dny
Fotografie
Vojtěch dal lajk úlovku od Lukas...
před 16 dny
Fotografie
Vojtěch dal lajk úlovku od Lukas...
před 16 dny

Rybí pljeskavice

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Tradiční srbské pljeskavice se vyrábějí z jehněčího, vepřového a hovězího masa. V Chorvatsku se můžete setkat i s rybími pljeskavicemi, které tvoří kombinace rybího a vepřového masa. Pro nás je důležité, že rybí maso můžeme použít jakékoliv, vepřové je nejlepší prorostlé.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

Asi 500 g rybího masa, 500 g vepřové krkovice, červenou a zelenou papriku, feferonku, sůl a pepř.

Příprava:

Rybí maso zbavíme kůže, kostí a umeleme je společně s kostkami vepřového masa, paprikami a feferonkou. Směs dochutíme pepřem, solí a důkladně ji propracujeme. Pak ji necháme alespoň hodinu v lednici rozležet.

Teprve potom vypracujeme malé tenké placičky, které pečeme na grilu, v grilovací pánvi, popřípadě pod grilem v troubě. Plejskavice podáváme s nasekanou cibulí, zeleninovou oblohou, pečivem nebo chlebem. K plejskavicím je i výborný ajvar, což je pasta z paprik a lilků.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled