Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 min
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 3 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 hod
Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem

Marinovaný losos

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Marinovaný losos (Gravlax) je skandinávská specialita. Připravovat se dá v mnoho obměnách, tady je jedna z variant.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

600 g čerstvého lososa, 60 g hrubozrnné mořské soli, 60 g třtinového cukru, dvě lžíce nasekaného kopru, dvě lžíce ginu, jednu lžíci citronové kůry a jednu lžičku nadrceného barevného pepře.

Příprava:

Mořskou sůl promícháme s cukrem, citronovou kůrou a nadrceným pepřem. Filet z lososa pokapeme ginem a hustě potřeme z obou stran namíchanou směsí. Zabalíme do folie, položíme na prkénko. Zatížíme druhým prkénkem a vložíme do lednice, kde necháme lososa dva dny marinovat.

losos
foto: Dalibor Marounek

Balíček jednou až dvakrát denně otočíme. Po dvou dnech setřeme utěrkou kořenící směs a stáhneme kůži. Lososa nakrájíme na tenké plátky a posypeme koprem. Podáváme s klínky citronu, můžeme pokapat hořčičnou omáčkou nebo majonézou. Zakusujeme plátky opečené veky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled