Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 11 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
předevčírem

Pikantní pečený úhoř

Marek iRybářství 0 hodnocení
úhoř Recepty

Ulovili jste úhoře a nemáte doma udírnu? Nabízíme jednoduchý a chutný recept na pečeného úhoře.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 700–800 g úhoře
  • 500 g malých vařených brambor
  • jednu červenou a zelenou papriku
  • půl pórku
  • 200 g anglické slaniny
  • 1dl bílého vína
  • sladkou červenou papriku
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • snítku rozmarýnu
  • olivový olej
  • lžičku másla

Příprava:

Vykuchaného úhoře nakrájíme na 3–4cm kousky, osolíme, posypeme červenou paprikou a obalíme plátky anglické slaniny. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, kousky úhoře opečeme do zlatova ze všech stran a opečené kousky odložíme stranou.

Do šťávy po pečení přidáme nakrájený pórek, červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Přidáme přepůlené vařené brambory, kousky úhoře, podlijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme a pět minut podusíme. Na závěr dochutíme, solí, pepřem a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled