Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Co se dě...
před 10 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Rybaření vesele...
před 20 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval OBRAZEM: Natura...
před 20 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Školáci pomáhaj...
před 20 hod
Fotografie
okomentoval VIDEO: Co se dě...
před 4 dny

Pikantní pečený úhoř

Marek iRybářství 0 hodnocení
úhoř Recepty

Ulovili jste úhoře a nemáte doma udírnu? Nabízíme jednoduchý a chutný recept na pečeného úhoře.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 700–800 g úhoře
  • 500 g malých vařených brambor
  • jednu červenou a zelenou papriku
  • půl pórku
  • 200 g anglické slaniny
  • 1dl bílého vína
  • sladkou červenou papriku
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • snítku rozmarýnu
  • olivový olej
  • lžičku másla

Příprava:

Vykuchaného úhoře nakrájíme na 3–4cm kousky, osolíme, posypeme červenou paprikou a obalíme plátky anglické slaniny. V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem, kousky úhoře opečeme do zlatova ze všech stran a opečené kousky odložíme stranou.

Do šťávy po pečení přidáme nakrájený pórek, červenou a zelenou papriku, osolíme, opepříme a podusíme do měkka. Přidáme přepůlené vařené brambory, kousky úhoře, podlijeme vínem, přidáme snítku rozmarýnu, přiklopíme a pět minut podusíme. Na závěr dochutíme, solí, pepřem a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled