Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 17 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Úhoř říční...
před 17 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
předevčírem

Zadržené povolenky, prověřování cizinců. Jak dopadla rozsáhlá kontrola rybářů na přehradě nedaleko Plzně?

Marek iRybářství 23. června 2023 0 komentářů
policie

foto: Policie ČR

Novinky

Na vodní nádrži Hracholusky proběhla v sobotu 17. června velká kontrolní akce. Byla zaměřena na to, zda rybáři neloví bez rybářského lístku nebo nekormidlují plavidlo pod vlivem alkoholu. Informuje o tom Policie ČR na svých stránkách.

text: Marek Kožušník

Kromě policistů z obvodních oddělení, speciální pořádkové jednotky a cizinecké policie se této speciální kontroly účastnili i pracovníci Povodí Vltavy s.p. a Rybářské stráže Českého rybářského svazu.

REKLAMA

„Akce trvala od 16 do 22 hodin a zkontrolovali jsme při ní 175 osob a 30 cizinců. Ti měli vše bez závad z hlediska legálnosti pobytu a předložených dokladů,“ uvádí na policejních stránkách mluvčí Ondřej Hodan.

Kromě osob se zaměřili i na plavidla, kterých zkontrolovali patnáct, a vozidla (těch prověřili šest). Policisté zjistili celkem 8 přestupků, kdy 5 z nich vyřešili domluvou. Pracovníci Povodí Vltavy řešili 24 případů porušení podmínek pro stanování nebo bivakování a 4 případy plavby plavidla mimo povolenou dráhu. Vše vyřešili domluvou.

REKLAMA

Zástupci Rybářské stráže ČRS pak zjistili 10 porušení rybářského řádu, kdy v důsledku toho zadrželi dvěma rybářům povolenky k rybolovu a 8 jich dostalo napomenutí.

policie
foto: Policie ČR

„Taková kontrola se na území Plzeňského kraje uskutečnila poprvé a byla ze strany rybářů kvitována, protože někteří prý rybářské lístky či povolenky vůbec neřeší a rybaří takzvaně načerno. V letních měsících tedy budou takové akce určitě pokračovat,“ dodává policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled