Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 35 min
Fotografie
Josef přidal úlovek Úhoř říční...
před 38 min
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
včera

Boršč ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
boršč Recepty

Využití hlavy a odřezků ze sumce na kvalitní a hutnou polévku, která zasytí a zahřeje.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1500 g odřezků ze sumce a rozpůlenou hlavu zbavenou skřelí a vousů atd.
  • 2,5 l vody
  • 500 g brambor
  • 300 g zelí
  • 300 g červené řepy
  • 2 mrkve
  • 3 cibule
  • 200 g rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • červenou sladkou papriku
  • sůl
  • pepř
  • ocet
  • sádlo

Příprava:

Rozpůlenou hlavu a odřezky zalijeme vodou, přidáme jednu neoloupanou cibuli, sůl, divoké koření a na mírném plamenu táhneme vývar 1 hodinu. Vývar scedíme, hlavu a odřezky necháme vychladnout. Potom libové maso bez tuku a kostí obereme a odložíme stranou. Z vývaru sebereme přebytečný tuk naběračkou a odsajeme ubrouskem.

Na sádle zpěníme cibuli, posypeme červenou paprikou, promícháme a přidáme najemno nakrájené zelí na nudličky a kostičky červené řepy. Následně podlijeme vývarem, aby bylo vše ponořeno a dusíme 30 minut.

Přilijeme zbytek vývaru, rajský protlak, přidáme nakrájené brambory a mrkev. Vaříme, až všechny suroviny změknou a na závěr ji ochutíme pepřem, solí a octem. Polévku nalijeme do talířů a přidáme kousky rybího masa, které ohřejeme v troubě. Podáváme samotné nebo s chlebem a pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled