Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 24 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Krokety z cejnů (nebo jiné bílé ryby)

Marek Kožušník 0 hodnocení
recept Recepty

Maso cejnů a jiných bílých ryb obsahuje příliš mnoho svalových kůstek. Povařením a rozemletím masa i s kůstkami připravíme chutné pečené rybí krokety.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750–1000 g naporcovaného cejna
  • strouhanku
  • 2 vejce
  • 3-4 stroužky česneku
  • lžíci worcesteru
  • pepř
  • sůl
  • majoránku
  • olej

Na uvaření:

  • 1,5 litru vody
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře

Příprava:

Do hrnce vložíme porce cejna, zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a 25 minut vaříme doměkka. Vývar slijeme (můžeme použít na rybí polévku) a maso necháme v cedníku vychladnout. Odstraníme z masa kůži, maso obereme ze žeberních kostí a páteře i se svalovými kůstkami (větší samozřejmě vyndáme). Maso rozemeleme na masovém strojku nebo robotu; umlít můžeme klidně i dvakrát.

Do umletého masa přidáme 2 syrová vejce, ochutíme utřeným česnekem, majoránkou, worcesterem, pepřem a solí a směs zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme třicentimetrové kuličky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozpáleném oleji dozlatova.  Opečené krokety podáváme s vařenými brambory, cibulí a hořčicí nebo jen s chlebem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled