Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Vyprošťovací polévka rybí

Marek Kožušník 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Pikantní ostrá rybí polévka, která nás postaví na nohy třeba po bujaré oslavě trofejního úlovku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 700 g rybích odřezků (hlavy, ocasy atd.)
  • 300 g rybího masa bez kůže (kapr, sumec, candát)
  • 5 rajčat
  • 2 větší sladkokyselé okurky
  • červenou papriku
  • 2 cibule
  • 2 dl láku z okurek
  • 2 lžíce kaparů
  • sladkou červenou papriku
  • kousek chilli papričky
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 celé pepře
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Příprava:

Odřezky z ryb zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jednu cibuli a vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přihodíme rybí maso a vaříme ještě pět minut, aby se maso nerozpadlo. Vývar slijeme, maso rozebereme na lupínky, obereme i maso z hlav, ocasů a dáme stranou.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, zalijeme teplým vývarem a vaříme 10 minut. Tyčovým mixerem rozmixujeme rajčata na hladký krém, přidáme nakrájenou papriku, kousek chilli, kapary a vaříme, než paprika změkne. Na závěr nakrájíme do polévky kostičky kyselé okurky, nalijeme okurkový lák a necháme prohřát. Polévku na závěr ochutíme pepřem, solí a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled