Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Vyprošťovací polévka rybí

Marek Kožušník 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Pikantní ostrá rybí polévka, která nás postaví na nohy třeba po bujaré oslavě trofejního úlovku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 700 g rybích odřezků (hlavy, ocasy atd.)
  • 300 g rybího masa bez kůže (kapr, sumec, candát)
  • 5 rajčat
  • 2 větší sladkokyselé okurky
  • červenou papriku
  • 2 cibule
  • 2 dl láku z okurek
  • 2 lžíce kaparů
  • sladkou červenou papriku
  • kousek chilli papričky
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 celé pepře
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej

Příprava:

Odřezky z ryb zalijeme 1,5 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, jednu cibuli a vaříme na mírném plameni 30 minut. Potom přihodíme rybí maso a vaříme ještě pět minut, aby se maso nerozpadlo. Vývar slijeme, maso rozebereme na lupínky, obereme i maso z hlav, ocasů a dáme stranou.

Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, zalijeme teplým vývarem a vaříme 10 minut. Tyčovým mixerem rozmixujeme rajčata na hladký krém, přidáme nakrájenou papriku, kousek chilli, kapary a vaříme, než paprika změkne. Na závěr nakrájíme do polévky kostičky kyselé okurky, nalijeme okurkový lák a necháme prohřát. Polévku na závěr ochutíme pepřem, solí a podáváme s pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled