Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
včera

Sumec na topinkách

Marek Kožušník 0 hodnocení
recepty Recepty

Pikantní směs, kterou lze připravit i z jiného rybího masa s malým obsahem kostí; např. z tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 300 až 400 g masa ze sumce
  • červenou papriku
  • 4 rajčata
  • cibuli
  • 100 g hub
  • 2 stroužky česneku
  • lžička worcesteru
  • lžíci kečupu
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • pažitku
  • olej

Příprava:

Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži (případně tuk) a nakrájíme na kostky o hraně 2-3 cm. Kostky osolíme, promícháme s utřeným česnekem a červenou paprikou.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriku a houby, směs ochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. Necháme část tekutiny odpařit, vložíme kostky rybího masa a dusíme 2-3 minuty, aby se rybí maso nerozpadlo. Na závěr směs ochutíme worcesterem, kečupem a případně dosolíme či opepříme. Hotovou směs navršíme na topinky a posypeme nasekanou pažitkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled