Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny

Sumec na topinkách

Marek Kožušník 1 hodnocení
recepty Recepty

Pikantní směs, kterou lze připravit i z jiného rybího masa s malým obsahem kostí; např. z tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 300 až 400 g masa ze sumce
  • červenou papriku
  • 4 rajčata
  • cibuli
  • 100 g hub
  • 2 stroužky česneku
  • lžička worcesteru
  • lžíci kečupu
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • pažitku
  • olej

Příprava:

Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži (případně tuk) a nakrájíme na kostky o hraně 2-3 cm. Kostky osolíme, promícháme s utřeným česnekem a červenou paprikou.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriku a houby, směs ochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. Necháme část tekutiny odpařit, vložíme kostky rybího masa a dusíme 2-3 minuty, aby se rybí maso nerozpadlo. Na závěr směs ochutíme worcesterem, kečupem a případně dosolíme či opepříme. Hotovou směs navršíme na topinky a posypeme nasekanou pažitkou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Sumec

    Tohle už jsem jedl super jídlo větší lahodu jsem nepoznal fakt klobouk dolů

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled