Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 20 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
před 21 hod
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jaké boilie zvo...
včera

Lín na másle a česneku

Marek iRybářství 0 hodnocení
lín Recepty

Lín je lahůdková ryba, která se v minulosti vyvážela do Francie nebo Itálie a v bývalých prodejnách jste na něj proto nikdy nenarazili. Následující příprava je chuťově vynikající a zvládne si ji připravit každý rybář – kuchař.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 2 líny kolem 300 g
  • 2-3 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • citronovou šťávu

Příprava:

Vykuchané líny zbavíme hlavy a ocasu, podélně rozřízneme a odstraníme hřbetní, řitní a prsní ploutve. Kůži hustě posypeme solí a necháme 5 minut působit. Potom z kůže stáhneme hadříkem sůl i se slizem a filety propláchneme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Následně necháme hodinu odležet

Filety narovnáme na plech, kůží nahoru, poklademe kousky másla (nešetříme), osolíme, okmínujeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme 10-12 minut a občas je přelijeme máslem. Filety pak posypeme nasekaným česnekem, troubu přepneme na horní ohřev (gril) a pečeme ještě 5-7 minut, až kůže na okrajích a česnek začnou zlátnout. Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled