Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Salát s matjesy a nakládanými hříbky

Marek Kožušník 0 hodnocení
matjesy Recepty

Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g vařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
  • 200 g nakládaných hříbků
  • čtyři menší sladkokyselé okurky
  • dvě červené cibule
  • dvě lžíce oleje z matjesů
  • čtyři lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
  • lžíci nasekaného mladého kopru
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň hodinu vychladit a rozležet.

Salát při servírování posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s pečivem.

5

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled