Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 14 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Kapr na středomořský způsob

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Dušený kapr na čerstvé zelenině s těstovinami je poněkud netradiční úprava podle italské kuchyně, ale je skvělá a lze ji uplatnit i na jinou rybu.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 porce kapra (200 g)
  • 150 g cukety
  • 150 g zelených oliv
  • 4 rajčata
  • Cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • hladkou mouku tymián
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.

2

Kapra osušíme, poprášíme lehce moukou a opečeme z obou stran na olivovém oleji, ve kterém jsme rozpustili lžičku másla.

3

K rybě přidáme nakrájená oloupaná rajčata, kostičky cukety, proužky cibule, plátky česneku, přidáme kečup, tymián, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou 10 minut.

4

Na závěr přidáme přepůlené olivy a podáváme s vařenými těstovinami.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Skvělý

    Vypadá to báječné

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled