Fotografie
Josef dal lajk úlovku od Marek...
před 13 hod
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Bohumil...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Lukáš...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera

Pečený pstruh

Jaroslav Horník 1 hodnocení
Recepty

Pečený pstruh je skvělou volbou

Suroviny

2x pstruh (očištění a bez vnitřností)
Máslo
Sůl
Pepř
2x citron
Tymián, čerstvý svazek

2
20-25 minut, podle velikosti ryb

Postup

1

Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Následně vytvoříme několik zářezu na obou stranách ryb.

2

Ryby zvenku a zevnitř osolíme a opepříme. Sůl vetřeme i do všech zářezu na rybách.

3

Důkladně omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do dutiny břišních dutin obou ryb.

4

Položíme ryby do pekáče nebo na zapékací mísy a položíme na ně snítky tymiánu a plátky másla. Pak je zlehka postříkáme olivovým olejem.

5

Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme podle velikosti ryby 20-25 minut.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Na chystané

    Koupil jsem si pstruhy tak to hned skusim

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled