Fotografie
Kryštof dal lajk úlovku od Petr...
před 2 min
Fotografie
Petr dal lajk úlovku od Petr...
před 5 hod
Fotografie
novotny.vojtech11@gmail.com dal lajk úlovku od Tadeáš Novotný (4 roky)
před 10 hod
Fotografie
Marek dal lajk úlovku od Kryštof...
včera
Fotografie
Ondřej dal lajk úlovku od zdenek.tupec@se...
předevčírem

Bramborové pokušení

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Marie Nováková

Pro dva až tři strávníky potřebujeme:

  • Asi 1 kg brambor
  • Zhruba ½ kg masa z okounů
  • Olivový olej
  • 1 cibuli
  • 10 dkg anglické nebo obyčejné slaniny
  • Lžíci papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín (popřípadě další koření podle chuti)
  • 3-4 vejce
  • 15 dkg tvrdého sýru (třeba ementálu) na strouhání
okouni říční
Foto: Ivo Novák

Příprava:
Uvařené brambory ve slupce oloupeme. Polovinu z nich nakrájíme na kolečka a ta rozprostřeme na dno pekáče, které předem potřeme olejem, popřípadě sádlem nebo máslem. Brambory lehce osolíme.

Na pánvi osmažíme filetované okouní maso s cibulkou a se slaninou. Vše přisolíme a posypeme kořením. Směs rozprostřeme v pekáči po vrstvě brambor. Pak na kolečka nakrájíme i druhou polovinu brambor a vytvoříme z nich druhou vrstvu, kterou pokryjeme maso.

V hrníčku rozkvedláme tři (i čtyři) vejce, která mírně osolíme a rovnoměrně je rozlijeme na povrch brambor do pekáče. Vše posypeme nastrouhaným sýrem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pokrm zhruba 30 minut zapékáme při teplotě asi 200 stupňů.

recept okouni
Foto: Marie Nováková

Jako příloha se hodí okurkový salát nebo červená řepa. Do této dobroty se pusťte hned, dokud je teplá a čerstvá.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled