Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
před 11 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
před 11 hod

Bramborové pokušení

strunc 3 hodnocení
Recepty

Text: Marie Nováková

Pro dva až tři strávníky potřebujeme:

  • Asi 1 kg brambor
  • Zhruba ½ kg masa z okounů
  • Olivový olej
  • 1 cibuli
  • 10 dkg anglické nebo obyčejné slaniny
  • Lžíci papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín (popřípadě další koření podle chuti)
  • 3-4 vejce
  • 15 dkg tvrdého sýru (třeba ementálu) na strouhání
okouni říční
Foto: Ivo Novák

Příprava:
Uvařené brambory ve slupce oloupeme. Polovinu z nich nakrájíme na kolečka a ta rozprostřeme na dno pekáče, které předem potřeme olejem, popřípadě sádlem nebo máslem. Brambory lehce osolíme.

Na pánvi osmažíme filetované okouní maso s cibulkou a se slaninou. Vše přisolíme a posypeme kořením. Směs rozprostřeme v pekáči po vrstvě brambor. Pak na kolečka nakrájíme i druhou polovinu brambor a vytvoříme z nich druhou vrstvu, kterou pokryjeme maso.

V hrníčku rozkvedláme tři (i čtyři) vejce, která mírně osolíme a rovnoměrně je rozlijeme na povrch brambor do pekáče. Vše posypeme nastrouhaným sýrem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pokrm zhruba 30 minut zapékáme při teplotě asi 200 stupňů.

recept okouni
Foto: Marie Nováková

Jako příloha se hodí okurkový salát nebo červená řepa. Do této dobroty se pusťte hned, dokud je teplá a čerstvá.

5

Hodnocení receptu (3)

  1. Pokušení

    Vypada to senzačně

  2. Mnam

    To musí být dobrý.

  3. +++++

    Kde nachytám ty okouny?? Jinak asi „žraso“😂🤤🤤

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled