Fotografie
josefkostelecky78@gmail.com založil otázku nabídka soukrom...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 18 hod
Fotografie
obermajer okomentoval Tajemství rybíc...
před 19 hod
Fotografie
Honza dal lajk úlovku od peista@seznam.c...
včera
Fotografie
Master dal lajk úlovku od peista@seznam.c...
včera

Bylinkový kapr s brokolicí

strunc 0 hodnocení
Recepty

Ryby jsou samy o sobě velmi zdravé. Pokud je doplníme ještě o zeleninu, získáme vitaminovou bombu, která by se dala nezvat skoro elixírem života. Tento recept je k tomu všemu ještě velmi chutný!

Potřebujeme:

  • 6 porcí kapra
  • žloutek
  • sůl
  • červenou paprika
  • polohrubou mouku
  • lžičku bylinek podle chuti (pažitka, petrželová nať, bazalka, tymián, provensálské koření, mletý kmín)
  • asi 2 lžíce oleje
  • máslo
  • citron
  • brokolici

Příprava:

Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme chvíli odpočinout a připravíme si bylinkovou směs smícháním všech jemně nasekaných nebo rozdrcených bylinek.

Pak rozšleháme žloutek. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme je v mouce s červenou paprikou. Maso smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla. Podáváme s vařenou, jen osolenou brokolicí, kterou rovněž pokapeme rozehřátým máslem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled