Ryby jsou samy o sobě velmi zdravé. Pokud je doplníme ještě o zeleninu, získáme vitaminovou bombu, která by se dala nezvat skoro elixírem života. Tento recept je k tomu všemu ještě velmi chutný!

Potřebujeme:

  • 6 porcí kapra
  • žloutek
  • sůl
  • červenou paprika
  • polohrubou mouku
  • lžičku bylinek podle chuti (pažitka, petrželová nať, bazalka, tymián, provensálské koření, mletý kmín)
  • asi 2 lžíce oleje
  • máslo
  • citron
  • brokolici

Příprava:

Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme chvíli odpočinout a připravíme si bylinkovou směs smícháním všech jemně nasekaných nebo rozdrcených bylinek.

Pak rozšleháme žloutek. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme je v mouce s červenou paprikou. Maso smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla. Podáváme s vařenou, jen osolenou brokolicí, kterou rovněž pokapeme rozehřátým máslem.