Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
včera
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
včera
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 5 dny

Candát na mandlích s vinnou omáčkou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

Potřebujeme:

  • candáta
  • citron
  • provensálské koření
  • hladká mouka
  • máslo
  • mandle
  • bílé víno
  • smetana

Postup:

Filet candáta osušíme, osolíme, pokapeme citronem, lehce okořeníme směsí voňavého koření provensálského typu, obalíme v hladké mouce a na přepuštěném másle společně s plátky loupaných mandlí krátce v pánvi opečeme.

Potom ho zastříkneme dobrým bílým vínem, sladkou smetanou a pozvolna dusíme, až je maso měkké a omáčka zredukovaná na správnou hustotu.

Podáváme bohatě posypané čerstvou petrželkou a s oloupanými brambory, které jsme vařili ve slupce s mořskou solí. 

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled