Fotografie
Vojtech okomentoval Úlovky 2024...
před 11 hod
Fotografie
Petr okomentoval Vzpomínáme na s...
před 19 hod
Fotografie
Radim okomentoval Vysněná ryba...
předevčírem
Fotografie
Petr okomentoval Tak jak to máte...
předevčírem
Fotografie
brethmilos4@gmail.com založil otázku rychlá a legiti...
před 4 dny

Candát ve zlatých šupinách

strunc 1 hodnocení
Recepty

Candát trochu jinak. Většina z vás zná určitě kuře z KFC, co když se tak udělá ryba? Vznikne velmi zajímavé a chutné jídlo.

Potřebujeme:

  • 800 g filetů z candáta
  • dvě vejce
  • 1 dl mléka
  • dvě lžíce hladké mouky
  • lžíci Solamylu
  • 200 g kukuřičných lupínků
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • olej
  • citron
  • zelenou petrželku

Příprava:

Filety osolíme, okořeníme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou a necháme je odležet. Z vajec, hladké mouky, škrobu a mléka vyšleháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát.

Filety v něm pak máčíme, necháme je lehce stéct a potom obalíme v kukuřičných lupínkách. Ty opatrně přitiskneme z obou stran k rybě. Jednotlivé porce smažíme v mírně rozpáleném oleji. Smažíme tak, aby zezlátly jen kukuřičné lupínky. Filety potom vložíme na plech pomazaný olejem a dopečeme v troubě asi 10 minut.

Upečenou rybu posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme citronem a podáváme kupříkladu se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem. Tak lze připravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.

3

Hodnocení receptu (1)

  1. Šupiny

    Vypadá to luxusně

    1. Jaroslav Horník

      Bylo by dobré ty recepty skutečně uvařit a nejlépe i vyfotit. Tohle vaše nahánění bodů pro první cenu je dost trapné. Není vám to alespoň trochu blbé a nefér vůči ostatním?

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled