Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
předevčírem

Candát ve zlatých šupinách

strunc 0 hodnocení
Recepty

Candát trochu jinak. Většina z vás zná určitě kuře z KFC, co když se tak udělá ryba? Vznikne velmi zajímavé a chutné jídlo.

Potřebujeme:

  • 800 g filetů z candáta
  • dvě vejce
  • 1 dl mléka
  • dvě lžíce hladké mouky
  • lžíci Solamylu
  • 200 g kukuřičných lupínků
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • olej
  • citron
  • zelenou petrželku

Příprava:

Filety osolíme, okořeníme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou a necháme je odležet. Z vajec, hladké mouky, škrobu a mléka vyšleháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát.

Filety v něm pak máčíme, necháme je lehce stéct a potom obalíme v kukuřičných lupínkách. Ty opatrně přitiskneme z obou stran k rybě. Jednotlivé porce smažíme v mírně rozpáleném oleji. Smažíme tak, aby zezlátly jen kukuřičné lupínky. Filety potom vložíme na plech pomazaný olejem a dopečeme v troubě asi 10 minut.

Upečenou rybu posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme citronem a podáváme kupříkladu se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem. Tak lze připravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled