Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 12 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 55 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 55 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 55 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 55 dny

Cejn na cibuli a bylinkách

Marek iRybářství 0 hodnocení
cejn Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g cejna
  • 2 cibule
  • lžička nasekané čerstvé šalvěje
  • lžička nasekané čerstvé pažitky
  • lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • kmín
  • červená paprika
  • černý mletý pepř
  • máslo
2
2 hodiny

Postup

1

Většího cejna (kolem 50 cm) očistíme, vykucháme a podélně rozřízneme na 2 půlky.

2

Pláty masa nařežeme na 3cm proužky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout.

3

V pánvi rozpálíme máslo, vložíme osušené proužky ryby a hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky.

4

Přidáme také nasekané bylinky, kmín, červenou papriku a pepř a dusíme pod pokličkou 20 minut.

5

Porce ryby na talíři přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled