Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
předevčírem
Fotografie
Josef okomentoval Alandské štikob...
předevčírem
Fotografie
Michael přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 4 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Candát obecný...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Zvědavý ...
před 4 dny

Cejn na cibuli a bylinkách

Marek iRybářství 0 hodnocení
cejn Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g cejna
  • 2 cibule
  • lžička nasekané čerstvé šalvěje
  • lžička nasekané čerstvé pažitky
  • lžička čerstvého nasekaného tymiánu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • kmín
  • červená paprika
  • černý mletý pepř
  • máslo
2
2 hodiny

Postup

1

Většího cejna (kolem 50 cm) očistíme, vykucháme a podélně rozřízneme na 2 půlky.

2

Pláty masa nařežeme na 3cm proužky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout.

3

V pánvi rozpálíme máslo, vložíme osušené proužky ryby a hustě posypeme nakrájenou cibulí na plátky.

4

Přidáme také nasekané bylinky, kmín, červenou papriku a pepř a dusíme pod pokličkou 20 minut.

5

Porce ryby na talíři přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled