Fotografie
Josef okomentoval Poznejte ho a u...
před 13 hod
Fotografie
Josef okomentoval Nevšední gumové...
před 13 hod
Fotografie
Josef dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Bohumil...
předevčírem
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
předevčírem

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Nejčtenější články

Poznávání
14. května 2024

Rybaření vesele i vážně: Sumeček skvrnitý

Dnes uvázl na háčku sumeček skvrnitý. Nepůvodní druh, někdy zvaný též tečkovaný nebo kanálový, vědecky ictalurus punctatus.

Praxe
13. května 2024

Květen, kapří měsíc

Zatímco duben je mnohdy ještě nevyzpytatelný a velmi často se stává, že se netrefíte do optimální nálady kaprů, květen už je obvykle jiná liga.

Poznávání
12. května 2024

Učíme se v Třeboni: Cejn velký

Cejn velký (Abramis brama) je naším původním druhem a zároveň jednou z nejpočetnějších ryb našich tekoucích, ale i stojatých vod. Po této rybě jsou pojmenovány spodní úseky našich řek – cejnové pásmo.

Recepty
11. května 2024

Staročeská kapří polévka

Baštýř se staral o soustavu rybníků, zajišťoval výlovy, uchování ryb v sádkách, přepravu na trh atd. Práce to nebyla lehká a po ní teplá rybí polévka přišla vhod. Není překvapením, že nejlepší rybí polévky vařily právě ženy baštýřů. Některé jejich recepty jsou rodinné stříbro a nejlepší recepty na pokrmy z ryb vznikly na Třeboňsku, který proslul rybníkářstvím a chovem ryb. Následující recept na hutnou polévku se objevil ve starší kuchařce Ryby podle baštýřek z Třeboňska od autorů M. Huleho a F. Kuby.

ČRS a MRS
10. května 2024

Ze zasedání Republikové rady (květen 2024)

Republiková rada ČRS se sešla na svém pravidelném zasedání dne 2. května 2024. Klíčovým tématem bylo zajištění národního kola Zlaté udice, Letního tábora mládeže ČRS a setkání mládeže, realizace rekonstrukce rekreačního střediska ČRS Štědronín, kontroly RDR, příprava XX. Republikového sněmu ČRS a projednání aktuálních oblastí k RIS.

Video
9. května 2024

VIDEO: Zvědavý úhoř, ostražitý candát a další ryby pod pod hladinou zatopeného písníku...

Podvodní fotograf a filmař Mirek Brát, s jehož dechberoucími snímky se můžete pravidelně setkávat v časopise Rybářství, nám do redakce poslal videopozdravení z prvomájového potápění. Tentokrát natáčel na zatopených písnících Pardubicka.

Poznávání
8. května 2024

Učíme se ve Vodňanech: Stromy na hrázích rybníků

K hrázím větších rybníků v České republice neodmyslitelně patří mohutné stromové aleje. Již naši předkové věděli, proč stromy sázet, ale dnes se od sázení upustilo.

Praxe
7. května 2024

Rozpustná boilie

Rozpustná boilie je poměrně nový trend, který se začal objevovat teprve v posledních letech. Dříve se vyráběly rozpustné maximálně tak pelety, ale u boilie se předpokládalo, že jde o pevnou hmotu, která něco vydrží a odolá ataku menších ryb.

ČRS a MRS
6. května 2024

Bohutínští rybáři se zapojili do projektu Zachraň karase

Karasovi obecnému, kdysi běžné rybě našich tůní, dolních toků řek či návesních rybníčků, dnes v Česku hrozí vyhynutí. Zoo Praha se ve spolupráci s Akademií věd ČR, Českou zemědělskou univerzitou a Českým rybářským svazem podílí na jeho záchraně a návratu do přírody.

Retro
5. května 2024

Vzpomínáme na staré časy: Naviják Hudson 2A

Otočný polovrhací naviják Hudson 2A vyrábělo v 50. letech minulého století výrobní družstvo Napako v Praze-Pankrác. Mnoho současných sběratelů se mylně domnívá, že Hudson 2A vyráběl n. p. Tokoz, který patřil v období 1950–1992 k výhradním výrobcům navijáků.

1 2 3 11 101 171 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled