Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 7 dny
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 7 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 8 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 9 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 9 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
8. dubna 2024

Candáti jdou do tření!

Přinášíme další aktuální příběh z pera našeho ichtyologa Pavla Vrány. Tentokrát o instalaci umělých candátích třecích hnízd na Slapech. Co myslíte, objevili se u nich candáti hned jako v loňském roce?

Retro
7. dubna 2024

Vzpomínáme na staré časy: Štípané muškařské pruty Tokoz

Bambusové pruty ze štípaného tonkinu mají svoje jedinečné kouzlo i po mnoha letech. Tonkin je odrůda kvalitního druhu bambusu.

ČRS a MRS
5. dubna 2024

Obrazem: Podpora přirozené reprodukce candátů na Orlíku

Na údolní nádrž Orlík jsme umístili umělá candátí hnízda. Naše snahy vedou k podpoře přirozené reprodukce orlických candátů.

Poznávání
4. dubna 2024

Rybaření vesele i vážně: Vranka obecná

Kolik rybích druhů chytíš, tolikrát jsi rybářem. I malinká rybička může být zajímavá a přelstít ji zabere mnohem více úsilí než zdolávání metrového kapra či dvoumetrového sumce. Pojďme si jednotlivé druhy představit a ulovit. Dnes uvázla na háčku vranka obecná.

Praxe
3. dubna 2024

Domácí výroba wobblerů (3)

Ve druhém dílu našeho malého modelářského seriálu jsme při stavbě wobbleru vlepili do jeho opracovaného tělíčka nerezovou kostru a natřeli ho uzavíracím lakem, který i vyhladil póry balzového korpusu. Nyní nás čeká veledůležitá fáze výroby – založení optimální zátěže.

Novinky
2. dubna 2024

Kolem přehrady vzniká cyklostezka. Rybáři se obávají náporu výletníků

Devatenáctikilometrový okruh kolem přehrady Rozkoš ve východních Čechách patří do vznikající Kladské stezky, která chce navázat na oblíbenou Labskou cyklostezku. Cyklostezka v podstatě obkrouží celou přehradu. Místní rybáři se bojí, že s náporem cyklistů a bruslařů přijdou o klid na rybaření. Informuje o tom server iDnes.

Poznávání
1. dubna 2024

Učíme se ve Vodňanech: Péče o komorové rybníky a rizika komorování ryb

Jednou z důležitých praxí v průběhu zimy je kromě vápnění na led nebo prořezávek hrází i kontrola komorových rybníků.

ČRS a MRS
31. března 2024

Obrazem: Vysazení úhořího monté na Orlíku

Na Orlické přehradě proběhlo vysazení úhořího monté. Celkem jsme do nádrže vysadili cca 30 000 malých úhoříků, které jsme poctivě rozvezli po přehradě.

Recepty
30. března 2024

Pomazánka z uzených ryb

Vyzkoušejte tuhle skvělou a jednoduchou rybí pomazánku!

Novinky
29. března 2024

Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít...

Přichází jaro a s ním hučící masy vody z tajícího sněhu. Alespoň tak to máme po léta zažité. Letos se nám ale jaksi zadrhlo kolečko – sníh odtál již v prostředku zimy a vody v našich tocích je, na dané období, žalostně málo. Bude hůře? Jedná se jen o výkyv, rozmar přírody? Nebo se hlásí dlouhodobá změna klimatu se všemi svými důsledky?

ČRS a MRS
28. března 2024

Rybáři na Mělnicku se vyznamenali! Kontroly policie a RS proběhly bez jediného přestupku!

V minulém týdnu proběhla na Mělnicku kontrola rybářů a dodržování veřejného pořádku u vodních ploch. Policisté společně se strážníky Městské policie Mělník a rybářskou stráží během kontrol nezaznamenali ani jeden přestupek nebo pochybení. Policie o tom informuje na svých stránkách.

ČRS a MRS
27. března 2024

Na kterých pstruhovkách v severních Čechách si od září nezavláčíte? Tady je seznam!

Výbor Severočeského územního svazu schválil bližší podmínku výkonu rybářského práva – v období od 1. 9. do 30. 11. s platností od roku 2024 zakazuje na vybraných pstruhových revírech lov přívlačí. Informuje o tom na svých stránkách.

ČRS a MRS
26. března 2024

MO ČRS Třeboň oslavila 100 let výročí založení

Místní organizace Českého rybářského svazu v Třeboni oslavila o víkendu 100 let výročí od svého založení. Při této příležitosti se konala také výroční členská schůze organizace. Akce proběhla v Kongresovém a kulturním centru Roháč v Třeboni.

Praxe
25. března 2024

Trendy v kaprařině (2)

V minulém článku jsme se poohlédli po současných trendech mezi nástrahami pro lov kaprů. V dnešním volném pokračování se podíváme po dalších součástech rybářské výbavy, které jsou právě „v kurzu“. U mnohých jde o trend velmi čerstvý, u jiných se popularita drží už několik let.

První Předchozí 1 2 3 4 5 13 103 171 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled