Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 31 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 32 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 32 dny
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 32 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 32 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
27. listopadu 2023

Tragický omyl myslivce. Lovil divočáky, zastřelil rybáře

V noci na sobotu došlo v Ostravě poblíž slepého ramene řeky Odry k velké tragédii. Dva myslivci se vydali na lov divočáků, jeden z nich ale omylem střelil rybáře. Ten později na následky vážných zranění zemřel. O události informuje Moravskoslezský deník.

Praxe
26. listopadu 2023

Měkké gumičky

Umělých nástrah je na trhu spousta. Ať to jsou červíci, žížalky, patentky i různé nymfičky. Mají výhodu v tom, že když není po ruce živá nástraha, přibalí se do vesty a tradá k vodě.

Recepty
26. listopadu 2023

Sledi po sklenářsku (Glasmästaresill)

Oblíbená skandinávská úprava slanečků, ale i čerstvých sleďů, jedna z variant z vykuchaných mražených sleďů.

Novinky
24. listopadu 2023

Brutálně napadl člena RS, potopil mu člun, propíchal pneumatiky. Teď přišel trest

Dne 10. srpna 2023 přistihl člen rybářské stráže na Nechranické přehradě rybáře. Lovil přívlačí na nástrahu, která nedosahovala stanovené minimální délky 15 cm.

ČRS a MRS
23. listopadu 2023

Informace pro rybáře: RIS – výdej povolenek na rok 2024

V současné době probíhá finální fáze nasazení Rybářského informačního systému ČRS (RIS). Migrace dat do RIS se blíží do zdárného konce, přičemž do systému bylo k dnešnímu dni zavedeno celkem 252 tisíc členů ČRS. Místní organizace mají do systému plný přístup a na jejich systémové sklady byly naskladněny povolenky na rok 2024. Všechny typy povolenek ČRS budou v roce 2024 vydány již výhradně prostřednictvím RIS.

Novinky
22. listopadu 2023

Arogance moci, tendenční vyšetřování. Místní nejsou spokojení s vyšetřováním otravy Bečvy

V pátek 17. listopadu se na náměstí ve Valašském Meziříčí sešlo zhruba 120 lidí, aby podpořili spravedlivé vyšetření ekologické havárie, ke které došlo na řece Bečvě před třemi lety.

Poznávání
22. listopadu 2023

Učíme se v Třeboni: Mník jednovousý

I když nemáme moře, průměrný Čech sní za rok asi 4 kg mořských ryb, popřípadě výrobků z nich. To je téměř neuvěřitelná zpráva, jelikož sladkovodních ryb nesníme v průměru ani kilogram na osobu za rok. Statisticky tak našinec konzumuje 4x více mořských ryb a výrobků než sladkovodních. Nejvíce se na této spotřebě podílí maso z tresek. Do čeledě treskovitých byl ještě nedávno řazen i mník jednovousý.

Retro
21. listopadu 2023

Vzpomínáme na staré časy: Tokoz Reex 3 šedé barvy

Reex patří k nejznámějším navijákům své doby. V 60. a 70. letech minulého století začínal s Reexem rybařit snad každý kluk. Nebylo to způsobeno popularitou, nýbrž slabým sortimentem socialistické výroby. Jiné navijáky na trhu nebyly.

Poznávání
20. listopadu 2023

Od pinzety po bagr – různě tvarovaná ústa kaprovitých ryb

Snad v každé knize zabývající se rybami jsou při stavbě rybího těla uvedeny rozdíly ve tvaru a postavení úst u různých rybích druhů.

Recepty
19. listopadu 2023

Medailonky z candáta

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Jeden skvělý recept nabízíme.

Poznávání
18. listopadu 2023

Jako mana

Kdyby měly současné ryby trochu větší mozek, asi by je svatý Petr docela snadno přesvědčil o tom, že stvořitel je má nade vše rád. Vždyť proč by jim jinak každou chvíli padaly se shora jako mana nebeská různé dobroty? Tu sladká kukuřička, tam brambory, vařená kolínka nebo houska a kromě této „klasiky“ pak i různé exotické směsi líbivých chutí a vůní, nejednou promíchané s žížalami nebo „kosťáky“.

Novinky
16. listopadu 2023

Rybáři budou dál dostávat peníze za škody způsobené kormoránem. Nebude jich ale dost

Stát zřejmě bude i v příštích třech letech vyplácet rybářům náhrady za škody, které jim na rybách způsobili kormoráni. Informuje o tom ČTK.

Zahraničí
16. listopadu 2023

Putování za řeckým pstruhem

Moje cesta vlastně začala před dvěma roky, když se moje manželka rozhodla jet na dovolenou a už ne opět do Chorvatska, nýbrž do úplně jiné země. Začali tedy jsme usilovně hledat destinaci, kam se vypravíme. Volba nakonec padla na Řecko.

Poznávání
14. listopadu 2023

Kde se rodí potočáci… Navštívili jsme pstruhovou líheň MO ČRS Domašov nad Bystřicí

Líheň, kterou jsme o víkendu navštívili, leží v hlubokém údolí řeky Bystřice. Produkuje násady lososovitých ryb pro Moravskoslezský ÚS. Stěžejní část produkce tvoří pstruh obecný, kterého zde každý rok vyprodukují stovky tisíc kusů v různých věkových stádiích. Dále se zde zabývají produkcí desítek tisíc lipanů a pstruhů duhových.   

Praxe
13. listopadu 2023

Ryba s přezdívkou „Lopata“

Každý u vody hledáme to své. Někdo odpočinek, kdy mu na úlovku ani nezáleží. Hledáme však také adrenalin, prostě sportovní vyžití. Každý máme na svou vycházku k vodě jiný pohled, a tak je to i s rybami. Propadáme lovu kaprů, specializujeme se na lov dravců, nebo pokládáme suchou mušku na hladinu pstruhového potoka.

První Předchozí 1 3 11 12 13 14 15 23 113 171 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled