Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 9 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 9 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 9 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Lín pečený s brambory

Marek iRybářství 1 hodnocení
lín obecný Recepty

Suroviny

  • 750 g lína
  • 500 g brambor
  • 100 g šalotky
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • jedna lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • tymián
  • máslo

 

4
60 minut

Postup

1

Očištěného vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

2

Oloupané nakrájené brambory uvaříme do poloměkka, slijeme vodu a necháme okapat.

3

Kůži lína nařízneme a do zářezů vložíme proužky anglické slaniny.

4

Lína dáme do prostorné pánve nebo pekáče, obložíme povařenými brambory, přidáme šalotku, plátky česneku, zbytek nakrájené slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.

5

Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby.

6

Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou.

7

Brambory rozdělíme na talíře, naporcujeme rybu a podáváme.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Musí to chutnat suprově

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled