Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Pod hlad...
před 12 hod
Fotografie
Radek okomentoval VIDEO: Pod hlad...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Navnada...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Šňůra na feeder...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Na revírech Rep...
předevčírem

Lín pečený s brambory

Marek iRybářství 0 hodnocení
lín obecný Recepty

Suroviny

  • 750 g lína
  • 500 g brambor
  • 100 g šalotky
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • jedna lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • tymián
  • máslo

 

4
60 minut

Postup

1

Očištěného vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet.

2

Oloupané nakrájené brambory uvaříme do poloměkka, slijeme vodu a necháme okapat.

3

Kůži lína nařízneme a do zářezů vložíme proužky anglické slaniny.

4

Lína dáme do prostorné pánve nebo pekáče, obložíme povařenými brambory, přidáme šalotku, plátky česneku, zbytek nakrájené slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.

5

Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby.

6

Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou.

7

Brambory rozdělíme na talíře, naporcujeme rybu a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled