Fotografie
Kaufman okomentoval Rok 2024...
před 129 dny
Fotografie
Kaufman okomentoval Co to je?...
před 129 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Doba výlovů: Je...
před 129 dny
Fotografie
Jaroslav dal lajk úlovku od Jaroslav ...
před 129 dny
Fotografie
Jaroslav dal lajk úlovku od Jaroslav ...
před 129 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Zábava
18. listopadu 2020

Hledáme nejhezčí českou rybu. Zvolíte kapra, lipana nebo jiný druh?

V České republice máme přes 60 druhů ryb. Některé jsou krásné, jiné, přiznejme si otevřeně, pěkně ošklivé. Která z nich je podle vás ta nejhezčí?

Recepty
18. listopadu 2020

Losos kulibjak (coulibiac)

Recept z ruské kuchyně, který zdomácněl i v té francouzské. Jde o klasický piroh plněný rybím masem, houbami, vejci a dalšími přísadami. Zde je jedna z variant.

Video
18. listopadu 2020

Rybáři přidělali kameru na sumečka. Co následovalo?

Co děláte s rybou poté, co ji vylovíte? Pustíte ji, nebo si ji odnesete domů. Člověk by řekl, že jiná možnost není. Amerického rybáře, který si říká Josh PigPatrol, napadla třetí možnost. Na ulovenou rybu přidělal kameru a pustil ji zpět do vody.

Poznávání
17. listopadu 2020

Nejtěžší ryba planety váží přes 2 tuny. Tipnete, která to je?

Stejně jako osobní automobil může vážit nejtěžší ryba na světě. V Čechách ji samozřejmě nenajdeme, budeme se muset podívat do moří v tropickém a mírném pásmu.

Poznávání
17. listopadu 2020

Celoročně chráněné ryby: Střevle potoční

Pro mnohé, zejména starší rybáře býval pohled pod vodní hladinu i sebemenšího potoka neodmyslitelně spojen s malými hejny drobných, pěkně vybarvených a živě se pohybujících rybek. Právě tyto rybičky, běžně označované jako střevličky, sdílely vždy společný biotop se pstruhem obecným formy potoční (Salmo truta morpha fario) a spolu s ním vlivem nevhodných civilizačních úprav i znečištění toků postupně z mnoha malých vod České republiky mizí. Není proto divu, že se ocitly na listině celoročně chráněných rybích druhů.

Recepty
16. listopadu 2020

Kapr na žampionech a slanině

Podzimní dobrota, která potěší i náročné strávníky. Spojte dvě největší české záliby (houbaření a rybaření) do jednoho receptu.

Šupiny
16. listopadu 2020

Mladá česká rybářka chytá parádní kapry. Největší vážil 26 kilo

Eliška Havelková rozhodně nepatří mezi ženy, které by se bály vyrazit ven k vodě. Naopak, počtem a velikostí ulovených ryb se může měřit s kdejakým rybářem!

Zahraničí
16. listopadu 2020

Rybář ulovil rekordního pstruha. Váha ukázala přes 20 kg!

Pstruh obecný, kterého chytil rybář poblíž města Twizel, vážil nepředstavitelných 20,1 kilogramů! Chlapík z Nového Zélandu si však přál zůstat v anonymitě, a proto jeho rekord nemůže být oficiálně uznán.

Praxe
16. listopadu 2020

Lehká přívlač na našich vodách: Jelec jesen

Kdysi těchto krásných ryb bývaly plné řeky! Tedy ty nížinné, protože jelec jesen potřebuje ke svému životu prostor a prohřátou pomalu tekoucí vodu. A pokud je v ní ještě navíc nějaké rostlinstvo, je to pro něj ideální prostředí.

Praxe
16. listopadu 2020

Výroba feederového krmítka, kterou zvládne každý

Nebaví vás kupovat feederová krmítka, ale máte pocit, že jste málo zruční na to, abyste si je vyrobili sami. Podle tohoto videa to určitě zvládnete.

Poznávání
15. listopadu 2020

Oči jsou na umělých nástrahách důležité. Z čeho je vyrobit?

Osobně si myslím, že právě zvýrazněné oči jsou spouštějícím prvkem, který streamery pro dravce staví do pozice lákavého sousta. Proto se také snažím skoro na všechny lury a streamery oči vázat. Muškařské speciálky mají výběr očí poměrně slušný. Kdo se nechce zdržovat vlastní výrobou, ten sáhne po některém z hotových produktů.

Recepty
15. listopadu 2020

Pikantní polévka ze sumce

Chutná, vydatná, hustá polévka z odřezků ze sumce a zeleniny, která zahřeje!

Poznávání
15. listopadu 2020

Jak ulovit mníka? Musíte podstoupit zkoušku vytrvalosti, říká Zdeněk Hofman

Lov mníka jednovousého mohu všem vřele doporučit. Nejde jen o obyčejné rybaření! Každý, kdo chce jediného zástupce čeledi mníkovitých (dříve treskovitých) v našich vodách ulovit, musí podstoupit zkoušku vytrvalosti.

Šupiny
14. listopadu 2020

Životní souboj se sumcem. Nikdy jsem se tak nebál, že umřu

Čihadla visela na krásně prověšených vlascích, ospalý letní den se za komářího koncertu lámal k červánkovému večeru. Srpnovou idylku jen občas narušil hluk valícího se kamení po lesní skalnaté stráni, když někde na kopcích proběhlo stádo muflonů nebo divokých sviní.

Šupiny
13. listopadu 2020

Po potápění s parmami jsem musel změnit strategii lovu

V té době mi bylo dvanáct. Jezdili jsme s otcem chytat parmy do míst „pod Střelou“. Střela je malý zámeček tyčící se na kopci nad řekou, která tady tvoří pozvolný meandr. Krátké tažné úseky na mělčinách střídá rychlejší voda, ozdobená veselými stříbrnými vlnkami, aby vzápětí skončila v tišinách tůní.

První Předchozí 1 3 93 101 102 103 104 105 113 172 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled