Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Cullen skin

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Populární polévka ze Skotska s mlékem nebo smetanou, která nese název severovýchodního města této ostrovní země.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 300 g filetů z tresky
  • 250 g brambor
  • 2 cibule
  • půl litru vody
  • 0,2 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • lžičku másla
  • špetku muškátového květu
  • bílý pepř
  • sůl
  • zelenou petrželku

Příprava:

Filety nakrájíme na proužky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme na mírném ohni 15 minut. Poté scedíme, rybu odložíme stranou a do vývaru přidáme nadrobno nakrájené brambory s cibulí a vaříme pod pokličkou do měkka.

Poté tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém a vlijeme mléko se smetanou, zjemníme máslem, ochutíme muškátovým květem, bílým pepřem a solí a krátce povaříme. Polévku nalijeme do misek, přidáme kousky rybího masa a posypeme petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled