Fotografie
Jaroslav okomentoval Steak z tuňáka...
před 56 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Štika (candát) ...
před 2 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapří steak...
před 2 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Lososí podkovy ...
před 2 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Lososí podkovy ...
před 2 hod

Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Skvělá a hlavně jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně vás zahřeje!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě kapří hlavy a odřezky
  • asi 250 g kapřího masa
  • pórek
  • petržel
  • mrkev
  • cibuli
  • snítku libečku
  • snítku petrželky
  • 10 zrnek celého pepře
  • dva stroužky česneku
  • vejce
  • muškátový květ
  • strouhanku
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • nasekanou petrželku

Příprava:

Rybí hlavy, odřezky a maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítku libečku a petrželky, celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plamenu asi hodinu.

Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou a necháme vychladnout. Z masa odstraníme kosti, vidličkou ho rozmělníme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem a přiměřeně osolíme.

Směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru. Knedlíčky jsou vařené po pěti minutách. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, troškou citronové šťávy a utřeným česnekem. Horkou polévku v talíři pak posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled