Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 20 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 20 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 4 dny

Francouzský rybí vývar s knedlíčky

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

Skvělá a hlavně jednoduchá rybí polévka z francouzské kuchyně vás zahřeje!

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě kapří hlavy a odřezky
  • asi 250 g kapřího masa
  • pórek
  • petržel
  • mrkev
  • cibuli
  • snítku libečku
  • snítku petrželky
  • 10 zrnek celého pepře
  • dva stroužky česneku
  • vejce
  • muškátový květ
  • strouhanku
  • citronovou šťávu
  • olivový olej
  • nasekanou petrželku

Příprava:

Rybí hlavy, odřezky a maso zalijeme vodou, přidáme celou mrkev, petržel, nakrájený pórek, snítku libečku a petrželky, celý pepř, osolíme a vaříme na mírném plamenu asi hodinu.

Vývar scedíme přes plátýnko, rybí maso dáme stranou a necháme vychladnout. Z masa odstraníme kosti, vidličkou ho rozmělníme, přidáme vejce, strouhanku, ochutíme muškátovým květem, pepřem a přiměřeně osolíme.

Směs promícháme a z husté kaše uděláme kuličky, které vhazujeme do vroucího čirého vývaru. Knedlíčky jsou vařené po pěti minutách. Horký vývar ochutíme lžící olivového oleje, troškou citronové šťávy a utřeným česnekem. Horkou polévku v talíři pak posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled