Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 9 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 9 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 9 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Guláš ze sumce

Marek iRybářství 1 hodnocení
guláš Recepty

Maso sumce není ani příliš tučné, ani není cítit bahnem, jak se často traduje. Sumčí filet nebo sumčí podkova obohatí jídelníček každého gurmána, my si dnes představíme jinou dobrotu: sumčí guláš.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa ze sumce
  • 0,5 l vody
  • 100 g slaniny
  • 200 g rajského protlaku
  • dvě cibule
  • celou papriku
  • nejméně dva stroužky česneku
  • hladkou mouku
  • majoránku
  • sůl
  • pepř
  • červená papriku pálivou i sladkou (podle chuti)
  • drcený kmín
  • olej

Příprava:

Z masa odstraníme kůži, tuk a kosti, nakrájíme je na kostky, poprášíme mletým kmínem, osolíme a odložíme stranou. Na oleji osmahneme cibuli a necháme zesklovatět slaninu, vše poté zaprášíme moukou. Nalijeme vodu, přidáme rajský protlak, nakrájenou papriku a na mírném ohni vaříme do doby, než paprika změkne. Pak přidáme kostky masa ze sumce, ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem, sladkou paprikou, solí. Povaříme jen krátce, 3 – 5 minut, než maso změkne. Guláš ze sumce podáváme s chlebem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Musí to být super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled