Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 2 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 2 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
včera
Fotografie
Radek okomentoval Zahájení pstruh...
včera

Kapr na italský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Tentokrát se zastavíme na Apeninském poloostrově, kde pobývají Italové pověstní svou lehkou kuchyní.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 4 podkovy z kapra
  • 2 bílky
  • jednu lžíci parmazánu
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce kapary
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • citronovou šťávu

Příprava:

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odpočinout. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme parmazán. Kapra obalíme v hladké mouce, potom v bílkové směsi.
Pečeme na olivovém oleji do zlatova. Rajčata oloupeme, na drobno nasekáme a promícháme s nasekanými kapary. Porce kapra poklademe směsí rajčat a kapary, podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled