Fotografie
Jaroslav okomentoval Vzpomínáme na s...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poznejte ho a u...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Parma, vousatá ...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vaše montáž...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poradit potřebu...
před 4 dny

Kapr na severoněmecký způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Představujeme pikantní úpravu vařených ryb z německého Pobaltí. Upravit podobným způsobem lze mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1 kg naporcovaného kapra
  • 1 l vody
  • čtyři lžíce octa
  • dvě cibule
  • jednu mrkev
  • jednu petržel
  • kousek celeru
  • dva bobkové listy
  • čtyři kuličky nového koření
  • čtyři kuličky celého pepře
  • jednu lžíci strouhaného křenu
  • jednu lžíci nasekané petrželky
  • citronovou šťávu
  • máslo

Příprava:

Vykuchaného a očištěného kapra rozdělíme na porce. Cibuli a zeleninu nastrouháme na jemné nudličky, zalijeme vodou, přidáme nové koření, celý pepř, ocet a sůl a 15 minut vaříme.
Do vývaru vložíme po částech porce ryby, vaříme 10 minut a pak je opatrně vyjmeme. Vývar scedíme, z uvařené zeleniny odstraníme koření, vložíme do misky, promícháme se strouhaným křenem a nasekanou petrželkou.

recept
foto: Dalibor Marounek

Uvařené porce ryby rozložíme na talíře, posypeme uvařenou zeleninou, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme horkým rozpuštěným máslem. Podáváme s vařenými brambory, které rovněž přelijeme máslem, posypeme petrželkou a osolíme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled