Jednoduchý recept, který zvládne i kuchařský začátečník. Zkuste v kuchyni něco nového a chutného.

Text: Milan Janoušek, foto: David Štrunc

Potřebujeme:

Postup:

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce okořeníme bílým pepřem a obalíme je v mouce. Ve větší vrstvě rozpáleného oleje rychle z obou stran restujeme. Když je maso krásně zlatavé, vyjmeme ho, osušíme v papírovém ubrousku a uložíme na teplý talíř.

V průběhu restování jsme si rozpustili máslo, které okořeníme mačkaným česnekem a přelijeme ho přes porce kapra. Maso zdobíme především citronem, pak už bylinkami podle vlastní fantazie. S přílohou si hlavu nelamte, takový kapřík chutná se vším, třeba i s chlebem.

Stejně lze upravit i filet z amura či z bílé ryby, kupříkladu z cejna.

Napsat komentář