Fotografie
miroslavhutyra62@gmail.com založil otázku PŮJČKA PRO VÁŽN...
před 4 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Jelec Jesen...
před 4 dny
Fotografie
Soňa okomentoval Tření ryb...
před 4 dny
Fotografie
Soňa okomentoval Úlovky 2024...
před 4 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Úlovky 2024...
před 4 dny

Kapr pražený s česnekovým máslem

strunc 0 hodnocení
Recepty

Jednoduchý recept, který zvládne i kuchařský začátečník. Zkuste v kuchyni něco nového a chutného.

Text: Milan Janoušek, foto: David Štrunc

Potřebujeme:

Postup:

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, lehce okořeníme bílým pepřem a obalíme je v mouce. Ve větší vrstvě rozpáleného oleje rychle z obou stran restujeme. Když je maso krásně zlatavé, vyjmeme ho, osušíme v papírovém ubrousku a uložíme na teplý talíř.

V průběhu restování jsme si rozpustili máslo, které okořeníme mačkaným česnekem a přelijeme ho přes porce kapra. Maso zdobíme především citronem, pak už bylinkami podle vlastní fantazie. S přílohou si hlavu nelamte, takový kapřík chutná se vším, třeba i s chlebem.

Stejně lze upravit i filet z amura či z bílé ryby, kupříkladu z cejna.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled