Fotografie
Ondřej okomentoval ODEMČENÝ ČLÁNEK...
před 2 hod
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
předevčírem
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
předevčírem

Kapr s cibulkou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Jiří Marek st., foto: autor

Potřebujeme:

  • Kapra
  • Sůl
  • Olej
  • Kmín
  • Cibule
  • Grilovací koření
  • Petrželová nať
  • Majoránka

1) Rybu nařežeme na podkovy o šířce 1cm, osolíme a maso promícháme s dvěma lžícemi oleje.

2) Maso naskládáme do sebe, aby tvořilo jeden celek a podkovy pokmínujeme (kmínem rozhodně nešetříme). Pánev přiklopíme a maso dusíme asi 30 minut. Potom pomocí talíře celý obsah otočíme.

3) Po otočení masa vidíme zlatavou pečínku.

4) Pokrm posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a přidáme grilovací koření, třeba i Podravku, suchou petrželovou nať a majoránku. Vše přiklopíme a dusíme dalších 15 minut.

  • Po čtvrthodině obsah pánve otočením vyklopíme na talíř (vidíme pečínku z druhé strany).
  • Chceme-li zeleninu na vrchu, pokrm otočíme zpět na servírovací talíř. Je hotovo a je to moc dobré!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled