Fotografie
FRGAL okomentoval Vše o rybaření ...
před 9 hod
Fotografie
STANÉK dal lajk diskusnímu vlánku Legální a důvěr...
před 19 hod
Fotografie
STANÉK založil otázku Legální a důvěr...
před 19 hod
Fotografie
STANÉK založil otázku nabídka od souk...
včera
Fotografie
Radim okomentoval Výroba umělecký...
předevčírem

Kapr s pažitkovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Štědrovečerní večeři tradičně zdobí kapr. Připravit ho můžeme zkusit i trochu netradičně s pažitkovou omáčkou.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 4 porce kapra (150–200 g)
  • hladkou mouku
  • pepř
  • drcený kmín
  • sůl
  • olej

Na omáčku:

  • 2 lžíce pažitky
  • 2 uvařená vejce
  • 150 g majonézy
  • jednu lžičku francouzské hořčice
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Porce kapra osolíme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme dozlatova z obou stran. Porce kapra poté odložíme na teplé místo.

Majonézu rozmícháme s nastrouhanými vejci, lžičkou hořčice a vmícháme nasekanou pažitku. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

Porce kapra přelijeme pažitkovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled