Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 4 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 11 dny

Kapr s pažitkovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

Štědrovečerní večeři tradičně zdobí kapr. Připravit ho můžeme zkusit i trochu netradičně s pažitkovou omáčkou.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 4 porce kapra (150–200 g)
  • hladkou mouku
  • pepř
  • drcený kmín
  • sůl
  • olej

Na omáčku:

  • 2 lžíce pažitky
  • 2 uvařená vejce
  • 150 g majonézy
  • jednu lžičku francouzské hořčice
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Porce kapra osolíme, posypeme drceným kmínem, obalíme v hladké mouce a na oleji opečeme dozlatova z obou stran. Porce kapra poté odložíme na teplé místo.

Majonézu rozmícháme s nastrouhanými vejci, lžičkou hořčice a vmícháme nasekanou pažitku. Ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.

Porce kapra přelijeme pažitkovou omáčkou. Podáváme s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled