Text: Milan Perger, foto: autor, Ivo Novák
Na čtyři poctivé porce potřebujeme
- Čtyři filety z kapra (měly by být skoro bez kostí, drobné mezisvalové kůstky ale neřešte, ty se za tepelné přípravy rozpustí)
- 120 g anglické slaniny
- Sůl, drcený kmín
- Pepř
- Přepuštěné máslo
- Sádlo
- Alobal
Příprava
Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, široké asi 1,5–2 cm. Poté je osolíme a okořeníme. Proužky filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden po druhému přidáváme do tzv. šneka.
Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříme kulatý kapří steak, omotáme ho plátky slaniny, které by měly být stejně široké, jako proužky kapřího masa.
Šnečí kulatinky pak stáhneme proužkem několikrát složeného alobalu o stejné výšce. Steaky z kapra vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a sádla a z obou stran je opečeme do zlata. Jako přílohu doporučuji opečené bramborové plátky. Ty zvládne každý.
Jsou, jak všeobecné známo, poněkud nezdravé, ale dobré.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen